{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
case study
Before the work, the spaces were dark and underused

This top-floor apartment in the centre of Milan had broken-up and complicated areas, with dark and inhospitable spaces. Overhead light has allowed the spaces to breathe, enhancing their functionality and aesthetic appeal. From being a place for passing through, the hallway has become the central node of the home.

10

VELUX PRODUCTS

5 days

Installation time

‎€9k

cost of installed products

The spaces look larger and more liveable

Before the work, the apartment was very dark. Thanks to the renovation and the lighting solutions considered with VELUX, spaces have been expanded, looking larger and more liveable. Now, the light is constantly changing, over both the day and night, creating a special atmosphere. 

Main benefits of getting VELUX roof windows

  1. More distinctive spaces: with its variations, natural light has made spaces more distinctive, giving them personality and warmth.

  2. More spacious and usable rooms: thanks to the light that penetrates deep into the rooms, spaces look larger and the whole house can breathe.

  3. More overhead space:  the installation of the windows has increased the overhead space, especially on the landing, enhancing a space that was previously only functional. 
case study

Erika Galdi,

architect

In renovating the apartment, natural light has played a key role both quantitatively and qualitatively. The detailed lighting design has given life to spaces full of character, customised in line with the owner’s tastes.

case study
In the renovation, natural light has played an essential role

"I fell in love with this home as soon as I saw it, and I grabbed it immediately. In the renovation, natural light has played an essential role: it now feels like we are living in a villa rather than an apartment in the centre of Milan, surrounded by buildings", Luigi Sala, homeowner.

"A special light comes in during both the day and night"
- Luigi Sala, homeowner
case study
The most important issue to be solved in this home was the light

Installation of the windows has increased the overhead space and natural light has brought character to an apparently unusable area like the landing, transforming it into a rather distinctive communication element.

Other projects you might like

Back to overview

Light is space

View case study

Light is movement

View case study

Light is volume

View case study